Profile de job

YouTube Example

Tehnologiile GIS, reprezinta o instruire in evolutie. In intreaga lume se contureaza tot mai multe cariere de GIS in diferite sectoare ale pietei, stiintele mediului, cadastru, domenii private, etc. Aceasta gama variata de oportunitati va permite sa imbinati utilul cu placutul, permitandu-va sa dezvoltati o cariera de succes.

Cu ce se ocupa profesionistii GIS

Tehnologiile GIS sunt de cele mai multe ori asociate cu realizarea de harti, insa profesionistii GIS fac mult mai mult decat atat. Tehnologiile GIS sunt utilizate in gestiunea activitatilor comunitare, profesionistii in domeniu fiind cei care vizualizeaza, analizeaza si modeleaza lumea care ne inconjoara sustinand organizatiile de profil in luarea unor decizii bine informate.

Carierele GIS de regula presupun responsabilitati precum:

 • Design cartographic
 • Analiza de date
 • Programare
 • Administrare baze de date
 • Management de proiect
 • Arhitectura de sistem
Mai pot de asemenea sa prevada inclusiv roluri in business development, management sau departemente administrative.

Majoritatea carierelor in GIS sunt tehnice, iar comunitatea geospatiala a identificat aptitudinile esentiale in urmarea cu succes a unei cariere GIS - "Ce aptitudini trebuie sa detina un Analyst GIS?". Vizualizati profilele profesionistilor GIS ce au dezvoltat cariere de succes in acest domeniu al tehnologiilor geospatiale.


Video - Profile de job

  GIS Analyst-Forester [4:03 min]
  [Start Video | Descarca Flash Video]

   Silvicii si expertii pe mediu se ocupa de gestiunea padurilor, pasunilor si a altor resurse naturale. Printre altele, aceste terenuri asigura necesarul de cherestea si lemn, reprezinta spatiul favorabil activitatilor de recreere, asigura habitatele favorabile speciilor caracteristice si ajuta in mentinerea retelelor hidrografice naturale. Administratorii gestioneaza de asemenea dreptul de proprietate asupra terenurilor in zona, majoritatea utilizand tehnologii GIS pentru a proiecta si implementa programe si sisteme de monitorizare si administrare a terenurilor.

  GIS Manager [3:29 min]
  [Start Video | Descarca Flash Video]

   Urmariti aceasta demonstratie in 3D ce evidentiaza modul in care tehnologiile GIS sunt utilizate intr-o noua dimensiune.

  Expert pe mediu [4:12 min]
  [Start Video | Descarca Flash Video]
   Daca va place sa calatoriti in intreaga lume, sa descoperiti frumusetile naturii si sa analizati din punct de vedere geografic ceea ce decsoperiti in calatoria dumneavoastra atunci veti gasi acest video de-a dreptul fascinant.


  Pilot [4:15 min]
  [Start Video | Descarca Flash Video]
   Veti descoperi modul in care tehnologiile GIS ajuta pilotii sa asigure siguranta publica.

  Geograf [4:15 min]
  [Start Video | Descarca Flash Video]
   Cine ar fi crezut ca tehnologiile GIS ar putea salva intreaga planeta de la o criza in sectorul sanatatii. Gandind spatial, un expert GIS poate rezolva chiar si astfel de probleme.