Resurse educationale

Sistemele Geografice Informatice(GIS) sprijina studentii de orice varsta si indiferent de profil sau nivel de dezvoltare profesionala, in intelegerea lumii inconjuratoare si a comunitatii din care fac parte. Tehnologiile GIS faciliteaza implicarea studentilor si profesorilor in studii ce promoveaza o gandire critica, o invatare activa si interactiva, dar mai ales idei multidisciplinare, multiculturale si pluraliste in etica stiintelor si a tehnologiei. GIS-ul imbina cunostinte de matematica, statistica, geografie, IT, inginerie si inclusiv aptitudini artistice, pentru ca a crea o harta este pana la urma o arta.

In clase, seminarii, laboratoare sau campusuri universitare din intreaga lume, profesorii utilizeaza tehnologiile GIS intr-o gama extrem de variata de stiinte si discipline.
Pe plan local, Esri Romania sustine prin programul educational pe care il promoveaza, integrarea tehnologiilor GIS in invatamantul superior si pregatirea noilor generatii de studenti in vederea integrarii intr-o societate complet informatizata, competitiva si bine pregatita.

Astfel, venim in sprijinul studentilor, profesorilor si mediilor academice cu cateva initiative de colaborare ce sustin obiectivele strategice ale programului:

  • Lectia de GIS - Saptamanal, ne propunem sa impartasim cu utilizatorii nostrii "Lectia de GIS", ce va consta intr-o scurta lectura tehnica pe diferite tematici fi functionalitati GIS.
  • Planuri de curricula - Sustinem integrarea tehnologiilor GIS in programele educationale si propunem cateva planuri de curricula, unele dintre acestea deja implementate cu succes.
  • Workshopuri si Seminarii GIS - Consideram ca instruirea si schimbul de informatii si cunostinte cu profesionisti GIS pot sunt esentiale in fundamentarea unei cariere GIS. Asadar, organizam diferire workhopuri tehnice, seminarii si sesiuni de instruire GIS, organizate fie la sediul nostru tehnic, fie in cadrul universitatilor si institutiilor academice impreuna cu studenti si profesori, la solicitarile si propunerile acestora inclusiv cu privire la tematica abordata.
  • Programe de internship - Stim ce inseamna experienta la angajare, dar mai ales deprinderea unor notiuni de baza corecte inca de la inceput si venim in sprijinul studentilor cu programe de internship prin care se pot dobandi experiente practice de lucru cu tehnologiile GIS, menite sa puna bazele unei cariere in aceasta industrie.
  • Instruire si suport tehnic - Prin programul educational pe care il promovam, permitem participarea studentilor la sesiuni de instruire cu instructor autorizat Esri. Aceste sesiuni, realizate pe diferite module GIS, au un discount de 50% pentru studenti din afara universitatilor participante in programul educational si pot fi organizate gratuit in cadrul universitatii pentru mai multi studenti si profesori, in cazul in care universitatea face deja parte din acest program educational. Tododata, in portalul de instruire Esri, studentii pot identifica o serie de cursuri online si seminarii web, gratuite, pe care le pot parcurge.
  • Certificari tehnice Esri - Materiale si documentatii necesare pregatirii pentru obtinerea Certificarilor Tehnice Esri.
Resursele de mai jos demonstreaza cateva dintre modalitatile de utilizare a sistemelor geografice informatice in cadrul invatamantului universitar sau altor activitati cu rol educational.

Alte resurse pentru invatarea prin si despre GIS