E-books pentru Educatie

Descarcati si salvati cartile disponibile online pentru educatie, intr-o serie de formate accesibile atat pe calculator cat si pe tablete sau dispozitive mobile. De asemenea, va recomandam sa vizitati si Esri's featured e-books.

 1. What is GIS?

  GIS reprezinta liantul intre informatia geografica (unde se afla entitatile lumii reale) si informatia descriptiva (ce semnifica aceste entitati). Spre deosebire de o harta pe hartie, unde ceea ce vedeti este si ceea ce primiti, tehnologiile GIS, dincolo de ceea ce vedeti, gestioneaza o serie de layere si infomatii suplimentare pe care le puteti interoga.

  Cititi acest e-book: Adobe PDF

 2. Advancing STEM Education with GIS

  Sistemele informatice geografice pot integra cateva elemente critice in curricula si procesul educational STEM (Science, Technology, Engineering, & Math). Instrumentele si tehnicile GIS vizeaza si intelegerea multidisciplinara si rezolvarea problemelor din lumea reala utilizand o logica spatiala.

  Cititi acest e-book: Adobe PDF

 3. Making Community Connections

  Explorati practicile expuse in cadrul programului Orton Community Mapping pentru mai multe informatii cu privire la modul de utilizare a tehnologiilor GIS in cadrul propriei institutii.

  Cititi acest e-book: Adobe PDF

 4. GIS in Education: Across Campuses, Inside Facilities

  Ca si entitati comunitare, campusurile universitare se extind din ce in ce mai mult, se modifica si necesita administrare, planificare, intretinere si dezvoltare. In toate aceste operatiuni, sistemele informatice geografice si abordarea GIS joaca roluri foarte importante.

  Cititi acest e-book: Adobe PDF

 5. Best Practices in Higher Education

  GIS nu se mai utilizeaza doar in departamentele de geografie. Ancorand orice fel de informatie in context spatial, tehnologiile GIS pot fi aplicate cu succes in mai multe domenii de interes pentru a facilita invatarea activa si instruirea tehnica.

  Cititi acest e-book: Adobe PDF