Edu Portal

Workshop Esri - GIS in Educatie

Turneu Educational

Inregistrare

Integrarea GIS in Educatie


Continuam seria de workshop-uri educationale Esri Romania si in 2016.
Programul este accesibil pe tot parcursul anului. Pentru a vizualiza evenimentele planificate, accesati harta agendei.

Stimati Colegi,

Dupa cum v-am promis, incepand cu prima luna a anului 2015, vom da startul seriei de Workshop-uri educationale Esri. Ne propunem sa realizam un turneu educational in toate marile centre universitare din tara in cadrul caruia sa sustinem lunar un workshop de GIS. Va adresam in acest sens invitatia de a gazdui si de a lua parte la un astfel de eveniment educational gratuit, prin intermediul caruia veti avea posibilitatea de a afla mai multe despre Tehnologiile Geospatiale actuale si de a beneficia de programele educationale Esri destinate universitatilor. Fiti printre primii participanti si inscrieti-va in program sau recomandati acest turneu altor universitati si institutii academice interesate.

Scopul Turneului Educational

Prin acest turneu educational, ne propunem, pe de o parte, sa analizam cererea si oferta de informatie geospatiala in mediile academice, iar pe de alta parte, sa sustinem inovarea in cadrul procesului de invatare si predare. In acest moment, prin fiecare workshop livrat in cadrul fiecarei universitati dorim ca, prin demonstratii tehnice si discutii libere, sa informam profesorii si studentii cu privire la solutiile variate in materie de software si tehnologii GIS prin care Esri sprijina dezvoltarea profesionala a tinerelor generatii. Pe termen lung, obiectivele acestui demers vizeaza crearea unei categorii de specialisti GIS si cresterea nivelului de intelegere si popularizare a tehnologiilor geospatiale in Romania. Speram ca, in felul acesta, sa reusim sa crestem nivelul calitatii si competentei in industria geospatiala locala. Fiecare workshop va avea ca scop transferul de informatii intre participanti, ceea ce va permite o evaluare reala a situatiei actuale in sistemul educational romanesc si va urmari dezvoltarea unei relatii de colaborare pe termen lung.

Organizatori si Participanti

Workshop-urile vor fi organizate si moderate de catre instructori specializati Esri Romania si vor avea ca participanti, profesori si studenti din diferite Universitati si Facultati ale aceleiasi Universitati din Romania, implicati in programe educationale la nivelul invatamantului superior. Numarul de participanti este nelimitat, insa recomandam gazduirea evenimentului in cadrul unui laborator care sa faciliteze accesul participantilor la aplicatiile software ArcGIS, daca este posibil. De asemenea, recomandam atat participarea studentilor cat si a cadrelor didactice cu rol decizional. Durata estimativa a evenimentului: 3-4 ore.

Subiecte dezbatute

Workshop-ul isi propune a fi un eveniment de instruire si formare, iar printre subiectele dezbatute vom include:

 • Prezentarea programului educational promovat de Esri - cadru de colaborare cu Universitatile si Institutiile academice (solutii software, instruire, curricula, internship, etc.)
 • Beneficiile tehnologice si strategice aduse de implicarea in acest program, pentru Universitati, profesori, studenti
 • Prezentarea Portalului Educational Esri Romania, ca platforma colaborativa si modul sau de utilizare
 • Instruire si demonstratii tehnice de utilizare a Platformei ArcGIS in procesul de invatare activa:
  • Scenarii de introducere a conceptelor noi pentru studenti;
  • Scenarii de implementare a laboratoarelor spatiale, menite sa faciliteze invatarea aplicata;
  • Scenarii de implementare a proiectelor de catre studenti - Creare de aplicatii, analize de geoprocesare, colaborare, diseminare;
  • Scenarii de utilizare, in vederea testarii, evaluarii si examinarii studentilor;
  • Scenarii de utilizare, in vederea implementarii proiectelor de cercetare;
  • Scenarii de utilizare in operatiuni de gestionare si administrare campus;
 • Rolul de GeoMentor in Programului Educational - Dezvoltarea unei relatii de colaborare
 • Schimb de idei - Q&A - Concluzii (va contina cu un feedback online din partea participantilor)
Beneficii

Fiecare workshop educational se va finaliza cu o evaluare online din punct de vedere cantitativ si calitativ ce va include si o evaluare a punctului de vedere si a asteptarilor viitoare ale participantilor in privinta anumitor aspecte cheie ce vizeaza utilizarea tehnologiilor GIS in educatie. Pe baza acestor sondaje, la finalul turneului educational, se vor publica concluziile.
Ne propunem, totodata, sa incheiem acest turneu educational cu publicarea unui Tutorial de GIS in 2 volume (Vol1: 48 Lectii de GIS, privind aspecte teoretice in diferite arii de interes; Vol2: 48 Laboratoare Spatiale, privind aspecte aplicative) ce va fi donat Universitatilor participante in turneu si se va putea achizitiona si utiliza ca material de studiu de catre orice student, profesor si pasionat de GIS.

Pentru a inscrie in program Universitatea din care faceti parte, completati cat mai curand formularul de inscriere.

Ne exprimam speranta de a va capta interesul cu acest eveniment si asteptam cu mare placere sugestiile dumneavoastra la adresa: esri@esriro.ro sau telefonic, la numerele: 021-233.90.86 sau 021-231.13.81

Cu stima,
Dr. Cristian Vasile
Director Executiv