Program educational

Profesori, studenti si institutii academice din intreaga lume se intersecteaza din ce in ce mai mult cu tehnologii GIS. La fel si distribuitorii Esri, liderii pe piata in aceasta industrie. In numar din ce in ce mai mare, distribuitorii Esri promoveaza programe nationale si aloca echipe dedicate pentru a facilita integrarea si utilizarea tehnologiilor si aplicatiilor GIS in planul de invatamant, dezvoltarea fortei de munca, administrare, cercetare si alte activitati educationale. Esri Romania intelege rolul extrem de important al tehnologiilor GIS in educatia si formarea tinerelor generatii de studenti si se implica de asemenea intr-un program educational, ce vizeaza sustinerea si integrarea GIS in educatie. Tehnologiile GIS faciliteaza o invatarea activa a studentilor, intr-o maniera absolut captivanta, in acelasi timp permitand deprinderea unor aptitudini tehnice necesare integrarii pe piata muncii si in societatea informatizata din care facem parte.

Situatia actuala pe plan national si international

Sistemele Informatice Geografice, ca stiinte si tehnologii au capatat ambloare in ultimii ani, fiind tot mai des utilizate in activitatile zilnice si prin urmare, vizate inclusiv pe piata muncii. Comparand cererile pietei cu privire la competente si aptitudini GIS, precum si tendintele tehnologice actuale, cu oferta educationala existenta, constatatm necesitatea imbunatatirii si actualizarii acesteia din urma. Daca in programele ce au ca profil stiintele geografice, exista o abordare GIS intr-o oarecare masura, multe alte stiinte si domenii de cercetare sunt inca intangibile acestor tehnologii. Curricula si planurile educationale, ar trebui sa urmeze o abordare ontologica si multidisciplinara, tinand cont de ariile de cercetare actuale si beneficiile majore aduse prin tehnologiile GIS. In plus, se remarca nevoia de actualizare a curriculei si alinierea acesteia la tendintele tehnologice actuale.

Obiectivele strategice ale programului

Strategia vizata prin intermediul acestui program educational pe care il implementam, este de facilita educatia viitoarelor generatii de profesionisti GIS in vederea pregatirii acestora pentru a face fata cerintelor unei piete competitive, astfel incat sectorul solutiilor geospatiale sa poata evolua intr-o maniera dinamica si inovatoare.

Obiectivele specifice ale programului

 • Integrarea GIS in curricula si actualizarea acesteia tinand cont de cerintele tehnologice actuale
 • Formarea profesionala a noilor generatii de profesionsti GIS in deplina concordanta cu cerintele pietei in materie de forta de munca
 • Dezvoltarea opotunitatilor de instruire, educare si certificare in vederea alinierii la profilele de job-uri din industrie
 • Promovarea creativitatii si sustinerea tinerilor cu idei inovatoare in dezvoltarea unei careiere de succes in GIS

Grupurile tinta ale programului

Programul se adreseaza tuturor factorilor cu rol in educatie si formare si ii sustine in pe cei care au initiative in aceasta directie:
 • Profesori
 • Studenti
 • Administratori
 • Universitati
 • Institutii Academice
 • Institute de cercetare
 • Muzee si librarii
 • Alte organizatii cu rol educational

Cum sustinem noi aceasta intiativa?

Rolurile educationale din cadrul programului

Persoane cu diferite ocupatii si responsabilitati pot face parte din Comunitatea Educationala. Responsabilitatile acestor persoane, de regula pot fi descrise ca roluri in cadrul comunitatii educationale si chiar daca nu toti membrii sunt profesori sau studenti, fiecare dintre participanti are un rol important in promovarea strategiei de integrare GIS in educatie. In continuare sunt cateva dintre rolurile educationale cheie: Pentru mai multe informatii despre programul educational si cum puteti sa va implicati sau daca sunteti profesor si doriti sa integrati tehnologiile GIS in cadrul procesului de invatare, va rugam sa ne trimiteti un e-mail.
Vreau sa ma implic.