GeoMentor

Programul de GeoMentor

A GeoMentor helps youth in 4-H Club Esri lanseaza aceasta initiativa prin care isi propune sa faciliteze colaborarea intre profesori, studenti si profesionisti GIS in vederea sustinerii procesului de invatare si formare profesionala a studentilor. Persoane ce utilizeaza geografia si stiintele geospatiale in activitatile zilnice se pot implica in sprijinirea profesorilor si noilor generatii de studenti pentru a le oferi o perspectiva spatiala a lumii inconjuratoare. Prin programul GeoMentor cautam voluntari printre profesori, studenti sau pasionati GIS, pentru a promova integrarea tehnologiilor GIS in cadrul procesului de invatare, ajutand alti profesori, studenti sau factori implicati in educatie sa utilizeze corect si sa promoveze la randul lor tehnologiile geospatiale.

Ce face un GeoMentor?

In esenta, tot ceea ce trebuie sa faca un GeoMentor, consta in identificarea nevoilor unei universitati sau institutii educationale partenere. Practic, lista activitatilor unui GeoMentor este foarte vasta, si creste pe zi ce trece. Totodada, nevoile universitatii partenere vor determina seminificativ activitatile pe care un GeoMentor le intreprinde. Un GeoMentor se implica in cadrul universitatii din care face parte, prin diferite programe educationale menite sa integreze tehnologiile GIS si promoveaza astfel de programe precum si o intelegere corecta a tehnologiilor geospatiale, in cadrul colectivului de studenti si profesori. Utilizand diferite canale de comunicare si o serie de instrumente GIS (harti si date online, platforme de resurse online, aplicatii de cartografiere web, atlasuri geografice, imagini satelitare, analiza spatiala, etc.), GeoMentorul va ajuta profesorii si studentii sa deprinda aptitudini tehnice si sa isi formeze o logica spatiala in rezolvarea problemelor. Cateva exemple de activitati pe care un Geomentor le poate intreprinde:

 • Ancorarea oricaror activitati ce implica invatare si formare profesionala, in domeniul spatial
 • Facilitarea accesului la resurse disponibile online si informatii geografice, instruiri si seminarii Esri, discutii strategice
 • Realizarea de prezentari GIS pentru studenti si profesori in vederea promovarii functionalitatilor disponibile
 • Scrierea de articole pe teme ce implica utilizarea tehnologiilor GIS
 • Sustinerea dezvoltarii profesionale a studentilor si ghidarea acestora in acest sens
 • Realizarea de laboratoare spatiale in cadrul programelor educationale in care este implicat
 • Realizarea de lectii, cursuri si programe sau chiar curricule de GIS si promovarea acestora in mediile academice in care isi desfasoara activitatea
 • Facilitarea logisticii in cadrul universitatii beneficiare, in cazul organizarii de workshopuri Esri
 • Colaborarea stransa cu reprezentantii Esri in vederea cunoasterii ultimelor tendinte in materie de tehnologie, respectiv in vederea stabilirii strategiilor de integrare GIS in universitati
 • Cine poate fi GeoMentor?

  GeoMentors can help youth in field experiences GeoMentor poate fi orice persoana pasionata de geografie si de modul in care tehnologiile geospatiale sunt utilizate in procesul de invatare si dezvoltare profesionala.

  • Utilizatori de Sisteme Informatice Geografice
  • Profesori
  • Studenti
  • Persoane ce lucreaza in Institutii publice sau private si care au un rol in educatie si instruire prin GIS
  • Persoane din orice Insustrie, implicate in promovarea si integrarea GIS in diferite metode de invatare
  • Responsabili din Ministerul Educatiei si Cercetarii
  • Pedagogi
  • Cercetatori
  • Instructori
  • Orice persoana ce doreste sa invete si sa transmita informatii cu privire la tehnologiile geospatiale
  Sunt patru calitati importante pe care ar trebui sa le detina un potential GeoMentor: viziune, dedicare, dorinta de a invata si de a impartasi din cunostinte si entuziasm.
  Viziune
  GeoMentorii trebuie sa promoveze ideea ca noile generatii de studenti reprezinta viitorul societatii informatizate, iar intelegerea si cunoasterea tehnologiilor GIS ii va ajuta in luarea deciziilor.
  Dedicare
  Programul de GeoMentor, nu reprezinta un eveniment ci o relatie strategica de llunga durata. Nu exista o cuantificare a eforturilor necesare dezvoltarii unei astfel de relatii, insa dezvoltarea unui parteneriat intre GeoMentor si profesor necesita timp si dedicare.
  Dorinta de a invata si de a impartasi din cunostinte
  GeoMentorii asculta profesorii cu care lucreaza pentru a intelege de ce au nevoie pentru a sustine integrarea GIS in procesul de invatare si in cursurile pe care le tin si in acelasi timp, impartasesc cu acestia cunostintele tehnice dobandite in vederea realizarii de curricule.
  Entuziasm
  Pentru a transmite entuziasm, optimism si pasiune studentilor si profesorilor cu care colaboreaza, GeoMentorii trebuie sa detina mai intai ei toate aceste calitati si sa fie captivati de ceea ce promoveaza.

  Care sunt beneficiile pe care le aveti ca GeoMentor?

  Youth assemble their 'Geography Action!' project In primul rand, in calitate de GeoMentor, nu doar sustineti dezvoltarea profesionala in GIS, ci va veti facilita propria dezvoltare de aptitudini si competente tehnice in aceasta industrie. Veti primi suportul tehnic necesar din partea noastra, veti participa la workshop-uri si seminarii tehnice Esri prin care impreuna cu reprezentantii nostri, veti analiza cererea si oferta de GIS in sectorul educational, identificand directiile de abordare in vederea integrarii GIS, veti fi informati si tinuti la curent cu ultimele noutati in tehnologie, veti beneficia inclusiv de aplicatiile software si instrumentele GIS de care aveti nevoie in aceasta initiativa si multe alte avantaje.

  Cum va implicati?

  Primul pas in a deveni un GeoMentor este sa va implicati in programul nostru educational si sa va alaturati initiativei noastre de integrare GIS in universitati. Pentru mai multe detalii, va rugam sa ne trimiteti un e-mail.
  Vreau sa ma implic.