Ghid

Ce presupune sa fiu un GeoMentor?

  1. Viziune GeoMentorii trebuie sa promoveze ideea ca noile generatii de studenti reprezinta viitorul societatii informatizate, iar intelegerea si cunoasterea tehnologiilor GIS ii va ajuta in luarea deciziilor.

  2. Dedicare – A fi un GeoMentor presupune implicarea activa in mai multe activitati de promovare si integrare GIS in programele educationale existente sau dezvoltarea de noi programe care sa implice tehnologii geospatiale. Acest lucru presupune dedicare si deszvoltarea de relatii. Un mentorat de succes reprezinta de fapt un parteneriat care se dezvolta in timp.

  3. Dorinta de a invata si de a impartasi din cunostinte – Mentoratul este azi un demers a cărui proiectare, derulare și desfășurare sunt ancorate în formarea continuă a persoanelor care lucrează în învățământ. Totusi, mentorii trebuie sa asculte, sa inteleaga, sa observe si sa analizeze nevoile si cerintele actuale in materie de educatie pentru a stii ce sa ofere. Mentorii trebuie sa discute cu profesorii si studentii si sa identifice aspectele cheie ce necesita suportul lor.

  4. Entuziasm – Pentru a transmite entuziasm, optimism si pasiune studentilor si profesorilor cu care colaboreaza, mentorii trebuie sa detina mai intai ei toate aceste calitati si sa fie captivati de ceea ce promoveaza.

A GeoMentor shares experience using GIS

Ce presupune sa colaborezi cu un GeoMentor?

A GeoMentor shares experience with GPS
  1. Comunicare – A avea un mentor presupune a comunica cu acesta perceptia dumnevoastra asupra lipsurilor pe care le identificati in planul educational pe care il sustineti, precum si aspectele pe care doriti sa le imbunatatiti. Ca orice alt parteneriat, mentoratul se bazeaza pe comunicare sincera.

  2. Dorinta de a invata – Mentorii au la dispozitii resurse nelimitate si instrumentele pedagogice ideale menite sa va simplifice eforturile de implementare a programelor educationale. Tinerele generatii pot beneficia enorm de cunostintele impartasite de catre un GeoMentor in cazul in care responsabilii de procesul educational doresc sa exploreze aceste resurse. Responsabilii pe educatie trebuie sa fie cei care modelelaza dezvoltarea profesionala si calea in cariera a tinerilor studenti, facilitandu-le inclusiv dezvoltarea abilitatilor tehnice.

  3. Dedicare – GeoMentorii sunt in general persoane pasionate de harti, tehnologii GIS si au o logic spatiala de rezolvare a problemelor si doresc ca persoanele cu care colaboreaza sa detina aceeasi pasiune si dedicare.

  4. Viziune – A colabora cu un GeoMentor inseamna in primul rand faptul ca recunoasteti importanta geografiei si doriti sa impartasiti studentilor viziunea dumneavoastra geografica.