Proiecte educationale

Profesori, studenti si institutii academice din intreaga lume se intersecteaza din ce in ce mai mult cu tehnologii GIS. La fel si distribuitorii Esri, liderii pe piata in aceasta industrie. In numar din ce in ce mai mare, distribuitorii Esri promoveaza programe nationale si aloca echipe dedicate pentru a facilita integrarea si utilizarea tehnologiilor si aplicatiilor GIS in planul de invatamant, dezvoltarea profesionala, administrare, cercetare si alte activitati educationale.
Esri Romania intelege rolul extrem de important al tehnologiilor GIS in educatia si formarea tinerelor generatii de studenti si se implica de asemenea intr-un program educational, ce vizeaza sustinerea si integrarea GIS in educatie. Tehnologiile GIS faciliteaza o invatarea activa a studentilor, intr-o maniera absolut captivanta, in acelasi timp permitand deprinderea unor aptitudini tehnice necesare integrarii pe piata muncii si in societatea informatizata din care facem parte.
Sistemele Informatice Geografice, ca stiinte si tehnologii au capatat ambloare in ultimii ani, fiind tot mai des utilizate in activitatile zilnice si prin urmare, vizate inclusiv pe piata muncii. Comparand cererile pietei cu privire la competente si aptitudini GIS, precum si tendintele tehnologice actuale, cu oferta educationala existenta, constatatm necesitatea imbunatatirii si actualizarii acesteia din urma. Daca in programele ce au ca profil stiintele geografice, exista o abordare GIS intr-o oarecare masura, multe alte stiinte si domenii de cercetare sunt inca intangibile acestor tehnologii. Curricula si planurile educationale, ar trebui sa urmeze o abordare ontologica si multidisciplinara, tinand cont de ariile de cercetare actuale si beneficiile majore aduse prin tehnologiile GIS. In plus, se remarca nevoia de actualizare a curriculei si alinierea acesteia la tendintele tehnologice actuale.

In acest context, ne implicam intr-o serie de proiecte educationale, in care oferim suport in dezvoltarea curriculei ce integreaza tehnologiile GIS.

Un astfel de proiect educational in care suntem implicati, consta in actualizarea cartii GI S&T Body of Knowledge, ce urmeaza a fi disponibila in curand si la nivel european si care poate fi utilizata sub forma de ghid practic. Mai multe despre GI N2K SpatialLabs