Geographic Information: Need to Know

GIS N2K Proiectul educational, la nivel european, in care suntem implicati, GI-N2K (Geographic information : Need to Know) isi propune sa imbunatateasca modul in care noile generatii de profesionisti GIS vor face fata cerintelor pietei astfel incat sectorul tehnologiilor geospatiale sa poata evolua intr-un mod dinamic si inovator.
GI-N2K isi propune sa alinieze programele educationale si de formare profesionala din domeniul GI S&T cu profilele in cariere GIS de pe piata.
GI-N2K se implementeaza avand ca punct de plecare cartea Geographic Information Science and Technology Body of Knowledge (GI S&T BoK) dezvoltata de American University Consortium for Geographic Information Science, publicata in 2006 de catre Asociatia Geografilor Americani. Aceasta carte, realizata pe structura "body of knowledge", va fi actualizata si aliniata la noile tendinte tehnologice si standarde existente la nivel european ( e.g. importanta INSPIRE in Europa).

Cartea in versiunea actualizata, va dispune de o abordare ontologica si se va constitui sub forma unei e-platforme dinamice (bazata pe wiki) incluzand instrumente de utilizare si de explorare necesare in dezvlotarea curriculei, oportunitatilor de instruire si modulelor de curs, precum si profilelor in cariera. Proiectul GI-N2K, este implementat in cadrul unui consortium de 31 de partneri (din 25 de tari) ce activeaza in sectoare academice si non – academice, precum si parteneri din industria tehnologiilor geospatiale, asociatii GIS si experti individuali. Acestui consortium s-a alaturat si Esri Romania, implicandu-se activ in implementarea metodologiilor de integrare a tehnologiilor GIS in cat mai multe activitati educationale. Mai multe…