Saptamana „Scoala altfel: Sa stii mai multe, sa fii mai bun!”

Asociatia Romana de GIS si Esri Romania, in parteneriat cu diferite scoli si licee, se implica în organizarea activitatilor din cadrul programului „Scoala Altfel” prin realizarea unui atelier interactiv de GIS (Sisteme Informatice Geografice). Elevii vor avea posibilitatea de a experimenta “Lectia de Geografie Altfel”, luand parte la o serie de activitati si proiecte de grup, in care formalul este conturat doar de limita propriei imaginatii.

"Fiecare atelier de GIS va avea ca scop dezvoltarea si valorificarea competentelor elevilor de a rezolva, spatial, probleme de zi cu zi. Vor crea hartile de pe care in mod normal invata la geografie si le vor utiliza pentru a raspunde la diferite intrebari si probleme reale."

Perioada 6-10 aprilie 2015

Eveniment sustinut prin Asociatia Romana de GIS-ARG

Portofoliu

Mai multe

In SUA, Jack Dangermond, presedintele Esri, a donat Scolilor si Liceelor licente software de 1 miliard de $

In State, prin initiativa ConnectED, Presedintele Esri impreuna cu Obama, faciliteaza accesul in platforma de cartografiere ArcGIS Online pentru mai mult de 100,000 de scoli. Mai multe

ArcGIS Online pentru Educatie

Esri si European Schoolnet devin parteneri in transformarea educatiei la nivel international. Local, Esri Romania ofera acces gratuit la platforma ArcGIS Online unde elevii si studentii pot realiza in cadrul atelierelor de GIS, diferite proiecte ce au la baza harti si rezolvarea problemelor spatial. Mai multe

Aplicatii GIS

Frumusetile Romaniei

O aplicatie ce poate fi realizata impreuna cu elevi si studenti in ArcGIS Online si care permite valorificarea cunostintelor dobandite la lectiile de geografie, istorie, sau pur si simplu ce tin de cultura generala.
Vizualizare

Lectia de Istorie Altfel

Istoria Bucurestilor din cele mai vechi timpuri pana in zilele noastre....o aplicatie in ArcGIS Online ce se poate realiza in cadrul atelierelor de GIS impreuna cu elevii.
Vizualizare

Atelier de GIS

Mai multe

Atelier interactiv de GIS


Pentru anul 2015, propunerea noastra de agenda, are la baza ideea "Romania Altfel"In cadrul unui atelier de GIS realizat in fiecare zi din Saptamana Altfel, elevii dirijati de coordonatori vor trebui sa sustina cu argumente solide (cercetari, harti, analize, aplicatii) ideea proiectului. De ce sunt mandru ca sunt roman? Fiecare grup de lucru din fiecare atelier se va axa pe un domeniu prin care tara noastra va fi pusa in valoare. In ultima zi din Saptamana Altfel, liderii de grup se vor reuni in cadrul unui atelier comun si vor integra rezultatele proiectelor.

Atelier Pretuiesc si practic Arta/Sportul

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Atelier Iubesc Cultura/Stiinta

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Atelier Am grija de mediu

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Atelier Ma ofer voluntar

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Scoala MEA Altfel

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Proiect colaborativ - Premiere

6-10 Aprilie, 2015
Scoala Altfel

Scoli Partenere

Scolile partenere de anul acesta, vor colabora cu noi la realizarea unui atelier de GIS.

Contact

Contact

Daca doriti sa colaborati cu noi in sustinerea programului "Scoala Altfel" prin ateliere interactive de GIS, va rugam sa ne transmiteti un email la adresa de mai jos. Mesajul dumneavoastra trebuie sa cuprinda detalii despre scoala, clasele de elevi pentru care doriti realizarea unui atelier de GIS, perioada si chiar propuneri de teme. Va multumim!

edu@esriro.ro