Cum sustinem "Scoala Altfel"?

Asociatia Romana de GIS si Esri Romania va sustin cu Ateliere de GIS pe diferite tematici. Fiecare atelier dispune de o fisa de activitate ce reda actiunile intreprinse de elevi. Pe langa activitati de informare, documentare, teren, elevii vor lucra inclusiv cu aplicatii software ce vor furniza accesul la harti online, analiza si vizualizarea rezultatelor proiectelor. Utilizand hartile digitale si apeland la cunostinte din diferite domenii (matematica, geografie, istorie, fizica, informatica), elevii vor gasi solutii la probleme din lumea reala.

Atelierele de GIS, vor fi multidisciplinare si vor presupune interactiunea cu tehnologii si aplicatii geospatiale pentru rezolvarea problemelor.

  • Activitati de voluntariat si responsabilitate sociala
  • Utilizarea tehnologiilor GPS in teren
  • Realizarea de harti pe diferite tematici
  • Vizite la gradina botanica pentru colectarea de informatii din teren

Beneficii

Elevi

Elevii vor deprinde noi cunostinte ce pot fi aplicate in diferite discipline. Foarte multe Universitati au deja implementate programe GIS, ce reprezinta o oportunitate pe viitor pentru elevi, inca din primii ani de scoala.

Profesori

Profesorii vor implementa tehnici moderne de invatare interactiva si lucru in echipa. Curricula va fi sustinuta de instructori autorizati ce dispun de aptitudinile pedagogice necesare in managementul clasei de elevi.

Educatie

Abordarea spatiala (geografica) ofera contextul vizual pentru diferite analize ce faciliteaza o intelegere aprofundata a conceptelor si notiunilor, precum si metode mai eficiente de interpretare si diseminare a rezultatelor.

Solutii

ArcGIS Online

Utilizand platforma ArcGIS Online, elevii vor dispune de intrumentele GIS necesare realizarii de harti web si aplicatii simple prin care sa puna in evidenta rezultatele proiectelor. Lucrarile lor pot fi realizate individual sau in colaborare cu alti colegi, invatand inca din primii ani de scoala ce presupune munca in echipa.

Aflati mai multe despre ArcGIS Online

ArcGIS for Desktop

ArcGIS for Desktop dispune de o serie de functionalitati ce permit elevilor in functie de categoria de varsta si nivelul de pregatire, sa realizeze diferite analize prin care sa rezolve probleme din lumea reala. Elevii vor putea crea harti pe baza carora sa realizeze diferite calcule sau sa investigheze anumite fenomene naturale.

Aflati mai multe despre ArcGIS for Desktop

Resurse

Utilizati resursele de mai jos pentru a informa elevii, parintii si profesorii cu privire la Atelierele GIS 2015 sau pentru a promova initiativa.

"Scoala Altfel" prin implicarea elevilor in ateliere interactive de GIS.


Contact | Termeni de utilizare | Cariere