Software & Date

Esri Romania intelege rolul extrem de important al tehnologiilor GIS in educatia si formarea tinerelor generatii de studenti si se implica activ intr-un program educational care vizeaza printre altele sustinerea si integrarea GIS in educatie. Tehnologiile GIS faciliteaza o invatarea activa a studentilor, intr-o maniera absolut captivanta, in acelasi timp permitand deprinderea unor aptitudini tehnice necesare integrarii pe piata muncii.
In cadrul acestui program, va oferim cateva solutii software foarte avantajoase pentru universitati si studenti ce doresc sa utilizeze tehnologiile si aplicatiile ArcGIS.

GIS pentru Universitati

Prin intermediul programului educational pe care il promovam, in functie de profil si necesitati, exista mai multe solutii software pe care le putem oferii Universitatilor si Institutiilor axate pe cercetare, sau chiar direct studentilor. In prezent, peste 50% din Universitatile din Romania detin solutii software Esri si utilizeaza tehnologiile si aplicatiile GIS atat in programele educationale cat si in diferite proiecte de cercetare. Universitati precum Politehnica Bucuresti, ASE Bucuresti, UTCB, Univ. de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara Iasi, Universitatea Babes Bolyai, Universitatea de Arhirectura si Urbanism "Ion Mincu", Universitatea din Oradea si multe altele, ni s-au alaturat in aceasta initiativa. Suntem deschisi in a va sustine sa valorificati maxim solutiile implementate, va oferim suport in pregatirea curriculei si implementarea de noi programe educationale sau axate pe cercetare, care sa integreze tehnologiile GIS, precum si in transferul de informatie si aptitudini GIS catre noile generatii de studenti, atat de necesare in contextul actual.

Cui se adreseaza programul?

Acest program educational se adreseaza urmatoarelor grupuri de interes:

 • Ministerul Educatiei si Cercetarii
 • Universitati si alte institutii cu rol in invatamantul superior
 • Institute de cercetare
 • Muzee si librarii
 • Alte institutii cu rol in educatie
In cazul in care nu sunteti siguri daca va incadrati in categoriile mai sus mentionate, va rugam sa ne contactati pe email pentru o confirmare – edu@esriro.ro

Studenti sau Cercetatori

In cazul in care sunteti interesati de solutiile software pe care vi le oferim in cadrul programului educational, va rugam sa ne transmiteti un email la edu@esriro.ro. Vom verifica daca institutia din care faceti parte este deja inscrisa in programul nostru educational, iar in acest caz veti beneficia de solutiile deja implementate, altfel va vom inscrie in program pentru a beneficia de ofertele noastre.

Cum puteti folosi solutiile software?

Solutiile software promovate prin intermediul acestui program educational sunt gandite pentru a raspunde in primul rand activitatilor ce tin de profilul institutiilor beneficiare:

 • Predare
 • Cercetare
 • Activitati educationale si axate pe invatare si dezvoltare profesionala
 • Administrarea si gestiunea activitatilor din cadrul organizatiei beneficiare (exemplu: Administrarea campusului)
 • Pregatirea curriculei si a materialelor de curs
 • Pregatirea unor programe educationale
 • Realizarea unor activitati de cercetare
Solutiile software achizitionate in cadrul unui astfel de program educational, nu vor putea fi utilizate in scop comercial. In cazul in care nu sunteti siguri daca activitatile pe care doriti sa le realizati se incadreaza in categoriile mai sus mentionate, va rugam sa ne contactati pe email pentru o confirmare – edu@esriro.ro