ArcGIS Online

ArcGIS Online reprezinta platforma web dedicata colaborarii intre studenti si profesori din cadrul unei universitati sau dintr-un intreg sistem universitar, permitand crearea cu usurinta a hartilor pe web, vizualizarea continuturilor si partajarea acestora cu alti colegi interesati, crearea de aplicatii simple si interactive folosind diferite sabloane de aplicatii integrate in platforma si multe alte functionalitati. Reprezinta un mediu virtual foarte adecvat activitatilor de instruire, de testare si de invatare activa pentru studenti, punandu-le la dispozitie harti si continuturi geografice care sa introduca in maniera cea mai potrivita conceptele spatiale.

Pe langa functionalitatile integrate, platforma ArcGIS Online, ofera studentilor si profesorilor inclusiv cateva aplicatii menite sa eficientizeze anumite operatiuni.

  • Operations Dashboard for ArcGIS va permite administratorilor de campus, dar si profesorilor sa aibe acces centralizat la sistemele si resursele gestionate. Acestia vor avea posibilitatea de a vizualiza date in timp real pentru diferite evenimente, de a gestiona operatiunile zilnice din fata calculatorului sau de pe o tableta sau de a crea dashboard-uri ce integreaza harti, grafice, statistici pentru a evidentia anumite rezultate.
  • Collector for ArcGIS este o alta aplicatie foarte utila in mediile academice, permitand colectarea cu usurinta a datelor din teren prin tehnologii GIS de colectare date.
  • Foarte multi studenti, profesori si mai ales administratori folosesc adeseori fisiere excel si gestioneaza datele si informatiile cu care lucreaza intr-un astfel de format. Realizarea unei harti dinamice direct din date Excel devine acum la fel de simpla ca si generarea unor diagrame sau grafice. Cu Esri Maps for Office, veti avea posibilitatea sa cartati locatii directi din excel, sa integrati ai alte date de fundal fara eforturi de generare a acestora si sa evidentiati in harta informatiile relevante astfel incat sa reusiti sa transmiteti mesajul dumneavoastra intr-un mod vizual.
  • De asemenea, folosind solutiile Web Application Templates integrate veti putea sa diseminati hartile realizate prin simple aplicatii web sau story maps.

Suport