Solutii software

Participand la acest program educational, Universitatile, in functie de profil si necesitati, isi vor putea personaliza diferite solutii software, pe diferite nivele de licentiere si capacitate, in baza unei game variate de optiuni software pe care programul le pune la dispozitie. Solutiile software personalizate, vor avea un pret variabil in functie de produsele incluse, iar in cadrul programului educational prin care se livreaza, discountul fata de produsele Esri standard, poate ajunge pana la 95%. Licentele sunt disponibile pentru predare, cercetare sau activitati administrative. Utilizarea in scop comercial a licentelor educationale este interzisa.
Pentru mai multe informatii cu privire la pret sau pentru a fi contactati de catre un reprezentant Esri in vederea personalizarii unei solutii software adecvate profilului dumneavoastra, va rugam sa ne transmiteti solicitarea dumneavoastra la adresa de email - edu@esriro.ro. Pentru informatii detaliate privind produsele incluse in solutiile software din cadrul programului educational, va rugam sa accesati pagina de produse din cadrul site-ului nostru.

Solutii software

Solutiile software din cadrul programului pot include mai multe tipuri de licente educationale descrise in continuare.

Educational Site License

Optiunea Educational Site License [pdf], consta intr-un pachet cu un numar preconfigurat (si chiar nelimitat in anumite conditii) de licente software, disponibil pentru activitati de predare, cercetare sau cu rol administrativ in cadrul unei singure institutii de invatamant sau universitati in care GIS-ul este necesar intr-unul sau mai multe campus-uri, departemente sau sisteme universitare. In baza unui cost anual, ce include licentele software si actualizari, acces la Cursuri web autorizate de Esri si suport tehnic, aceasta optiune permite unei universitati sau institutii cu rol educational, sa utilizeze produsele Esri in cadrul intregii structuri.

Aceasta optiune ofera institutiilor educationale, dreptul de a utiliza produsele Esri in urmatoarele variante: Produsele din tabelele 1A, 1B si 1C (atasate in pdf) pot fi distribuite nelimitat pentru urmatoarele scopuri de utilizare:

  • Tabelul 1A: in scop de predare, cercetare sau administrativ
  • Tabelul 1B: in scop de predare sau cercetare
  • Tabelul 1C: doar in scopuri de predare
Produsele din tabelul 2 pot fi distribuite in numar limitat in scop de predare si cercetare. Numarul de utilizatori licentiati se va specifica fie in contractul de licentiere, fie ca parte a abonamentului de licentiere.

Teaching and Research Lab Kit Licenses

Aceasta optiune consta intr-un pachet software ce include 1 licenta Esri pentru fiecare produs inclus. Acest pachet este destinat activitatilor de cercetare, educationale sau cu rol administrativ, fiecare licenta putand fi utilizata pe un singur calculator. Pachetul include kit-ul software, documentatia si datele aferente si este denumit LAB KIT. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente pentru aceleasi aplicatii software si din aceeasi versiune.

Teaching Lab Pak Licenses

Aceasta optiune, consta intr-un pachet software ce include 31 de licente Esri pentru fiecare produs inclus. Acest pachet este destinat activitatilor de cercetare, educationale sau cu rol administrativ, licentele putand fi utilizate pe calculatoarele dintr-un laborator sau sala de curs. Pachetul include kit-ul software, documentatia si datele aferente si este denumit LAB PAK. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente pentru aceleasi aplicatii software si din aceeasi versiune.

Solutiile de mai sus vor include urmatoarele produse Esri:
Produse Comentarii
Utilizarea acestor produse si licente in scop comercial este interzisa.
ArcGIS for Desktop Licente Single Use sau Concurrent Use
ArcGIS for Desktop Advanced Licente Concurrent Use
ArcGIS for Desktop Standard Licente Single Use sau Concurrent Use
ArcGIS for Desktop Basic Licente Single Use sau Concurrent Use
ArcGIS for Desktop Extensions
ArcGIS 3D Analyst Analizati datele dumneavoastra dintr-o perspectiva realista
ArcGIS Geostatistical Analyst Utilizati instrumente statistice avansate pentru a investiga datele dumneavoastra
ArcGIS Network Analyst Realizati operatii de rutare
ArcGIS Schematics Reprezentati si intelegeti retelele pentru a scurta timpii de raspuns
ArcGIS Publisher Distribuiti gratuit hartile si datele dumneavoastra
ArcGIS Spatial Analyst Derivati raspunsuri din datele dumneavoastra prin intermediul analizei
ArcGIS Tracking Analyst Identificati si analizati tendinte bazate pe date in timp real
ArcGIS Data Interoperability Elimina barierele in utilizarea si distribuirea datelor
ArcGIS for Mobile
ArcPad Include functionalitati GIS si GPS avansate pentru a colectarea datelor
ArcGIS for Server
ArcGIS for Server Enterprise - Advanced Diseminati harti, modele si instrumente catre utilizatorii din organizatia dumneavoastra
ArcGIS for Server Enterprise - Standard Diseminati harti ca servicii web catre utilizatorii din organizatia dumneavoastra
ArcGIS for Server Enterprise - Basic Baze de date enterprise si managent eficient al bazelor de date
ArcGIS for Server Extensions
ArcGIS Geostatistical for Server Transforma analize geostatistice avansate in servicii Web
ArcGIS 3D Analyst for Server Functionalitati avansate de analiza a datelor 3D si de generare de suprafete prin intermediul serviciilor Web
ArcGIS Image Extension for Server Administrarea, productia si exploatarea unui numar foarte mare de imagini satelitare si rastere
ArcGIS Network Analyst for Server Functionalitati avansate de analiza a datelor de retea prin intermediul serviciilor Web
ArcGIS Schematics for Server Transformarea diagramelor avansate de retea in servicii Web
ArcGIS Spatial Analyst for Server Functionalitati avansate de analiza a datelor raster si de generare a suprafetelor prin intermediul serviciilor Web
ArcGIS Workflow Manager for Server Organizati, centralizati, si standardizati fluxurile de lucru in cadrul proiectelor
EDN (Esri Developer Network) Acces la instrumente de dezvoltare noi si tehncologii

Licenta Student

Licentele educationale sunt disponibile pentru studenti, instructori, profesori sau alte persoane implicate in activitati academice sau de cercetare. Aceste licente vor fi achizitionate si detinute de individual.

  • Student One-Year License: Licenta disponibila pentru o perioada de 1 an de zile cu posibilitatea de reinoire
Achizitiile sunt limitate la o singura licenta pentru fiecare produs software/versiune.

Administrative Use License

Aceasta optiune consta intr-un abonament anual la anumite licente Esri ce pot fi utilizate in activitati operationale si administrative din cadrul unei institutii cu rol educational. Pachetul va permite birourilor administrative sa realizeze operatii de planificare demografica, logistica sau de gestiune a sediilor.

Esri CityEngine Teaching & Research Lab Kit

Aceasta optiune consta intr-un pachet software ce include 1 licenta Esri pentru City Engine. Pachetul este destinat activitatilor de cercetare sau educationale din cadrul universitatilor si altor institutii academice acreditate, librariilor, muzeelor, colegiilor. Acest pachet include licenta in baza careia se autorizeaza software-ul, respectiv documentatia aferenta descarcarii kit-ului. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente. Pentru mai multe informatii legate de pret, va rugam sa ne contactati pe mail.

Esri CityEngine Teaching Lab Pak

Aceasta optiune consta intr-un pachet software ce include 31 de licente Esri pentru City Engine. Acest pachet este destinat activitatilor de cercetare sau educationale din cadrul universitatilor si altor institutii academice acreditate, librariilor, muzeelor, colegiilor. Pachetul include licenta in baza careia se autorizeaza software-ul, respectiv documentatia aferenta descarcarii kit-ului. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente. Pentru mai multe informatii legate de pret, va rugam sa ne contactati pe mail.

Esri CityEngine Advanced School Campus Licenses

Aceasta optiune, consta intr-un pachet software special disponibil doar pentru ciclul gimnazial si liceu, ce include 500 de licente Esri pentru City Engine. Acest pachet este destinat doar activitatilor de cercetare sau educationale din cadrul unui singur campus scolar. Pentru utilizarea in scop administrativ, este necesara o achizitie suplimentara. Pachetul include licenta in baza careia se autorizeaza software-ul, respectiv documentatia aferenta descarcarii kit-ului. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente. Pentru mai multe informatii legate de pret, va rugam sa ne contactati pe mail.

ArcGIS Online for Organization

In functie de pachetele software alese in optiunile de mai sus, acest pachet va include un anumit numar de credite valabile pentru un an de zile, ce pot fi utilizate in cadrul unui abonament ArcGIS Online for Organization. In cazul in care se doreste doar solutia ArcGIS Online, se va achizitiona prin intermediul programului educational, un abonament pentru un an de zile confirgurat in functie de nevoile institutiei beneficiare (numar de utilizatori, credite). Pachetul include licenta in baza careia se autorizeaza software-ul, respectiv documentatia aferenta autorizarii. Ulterior, daca este necesar este posibila suplimentarea acestui pachet cu licente. Pentru mai multe informatii legate de pret, va rugam sa ne contactati pe mail.

Harti si Date

Esri Romania, prin acest program educational, sprijna universitatile si studentii inclusiv cu continut geografic, sub forma de Harti si Date.
O gama variata de astfel de resurse, se poate accesa in Edu Portal Online, unde studentii si profesorii vor avea acces inclusiv la aplicatii web create de Esri, dar si de utilizatorii nostri sau de alti studenti. In platforma Online, studentii vor putea sa isi creeze propriile harti si aplicatii folosind resursele existente in vederea implementarii proiectelor pe care le au de realizat, iar profesorii vor putea sa isi configureze medii de testare si examinare a studentilor, Spatial Labs Online, sau sa foloseasca resursele online pentru integrarea tehnologiilor GIS in cadrul curriculei.
Pe langa resursele online, disponibile in Edu portal, oferim ca suport pentru sustinerea activitatii de invatare a studentilor din universitatile partenere, inclusiv harti fizice tiparite la diferite dimensiuni si chiar si date vector in anumite conditii prestabilite. Pentru mai multe informatii cu privire harti si date in scop educational, va rugam sa ne transmiteti solicitarea dumneavoastra la adresa de email - edu@esriro.ro si veti fi contactat de catre un reprezentant Esri. Pentru utilizare in scop educational, puteti descarca urmatoarele doua harti, iar daca doriti sa comandati harti similare, ca rugam sa ne contactati.

Harta fizica a Romaniei [pdf]
Harta topografica a Bucurestiului [pdf]