Cartografiere Web

Alegerea solutiei software potrivite poate fi o provocare, insa reprezentantii nostrii va pot asigura asistenta tehnica in personalizarea acesteia. In plus, fiecare optiune are avantaje si beneficii care va pot fi foarte utile. In alegerea solutiei potrivite, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte: capacitate si scalabilitate, simplitatea vs complexitatea solutiei, echipamentele hardware de care dispuneti, accesul la Internet si bineinteles, costuri. In continuare, puteti accesa cateva resurse foarte des utilizate in vederea realizarii de activitati de cartografiere web atat de necesare in procesul de invatare activa.

 1. ArcGIS Online

  Deveniti membru in cadrul unei platforme de harti, aplicatii si diseminare web. Pentru a salva si gestiona propriile date in aceasta platforma, un student trebuie sa aiba in prealabil un Esri Global ID cu care se va autentifica, sau sa solicite accesul in portalul Edu Portal

 2. ArcGIS.com Map Viewer

  Explorati instrumentul de creare a hartilor integrat in ArcGIS Online! Hartile pot fi salvate la diferite scari si diseminate in ArcGIS Online, deschise in ArcGIS Desktop pentru functionalitati mai avansate, sau incapsulate in diferite site-uri web. Aceasta aplicatie se bazeaza pe Javascript, prin urmare functioneaza fara resurse aditionale, in orice browser si inclusiv pe dispozitivele mobile.

 3. Gallery Collections

  Accesati grupurile de mai jos, disponibile online, unde veti gasi o serie de resurse web

 4. Storytelling Maps

  Explorati o gama variata de scenarii si prezentari combinate in aplicatii web de cartografiere interactive, ce va insotesc intr-o calatorie unica.

 5. Find Your Latitude-Longitude with this Geocoder

  Latitude-Longitude Finder

  Acest instrument de geocodare va permite sa identificati latitudinea-longitudinea prin centrarea hartii pe o anumita locatie, introducerea unei adrese sau a unei denumiri de locatie. Pozitia cursorului este afisata in grade zecimale.

 6. Desenati si salvati

  Desenati o harta

  Schitarea unei harti, presupune simpla desenare de puncte, linii si poligoane pe harta respectiva. Utilizati aplicatia bazata pe flex Sketch-A-Map pentru o functionalitate imbunatatita.
 7. Profilul elevatiei

  Utilizati datele pe elevatie din ArcGIS Online si creati un profil prin simpla trasare a unei linii, in jurul unor locatii utilizand instrumentul messure.

 8.  

  Landsat Viewers

  Explorati modificarile survenite in intreaga lume, in perioada 1975-2005, utilizand date Landsat. Exista doua aplicatii web ce va vor permite sa lucrati direct cu datele; aplicatiile sunt bazate pe Javascript, iar continutul poate fi de asemenea deschis in ArcGIS.com MapViewer, ArcGIS Explorer Online sau desktop GIS.

 9. Esri Rasupuns & Asistenta la catastrofe naturale

  Aceste harti sunt create pentru a raspunde nevoilor si urgentelor aparute in urma unor catastrofe naturale.

 10. ArcGIS Community App Galleries

  Aceasta este o colectie de aplicatii web dezvoltate de programatori din intreaga lume, utilizand Javascript, Silverlight, sau Flex. Vizualizati galeriile pentru a va inspira in propriile proiecte.

 11. ArcGIS for Mobile

  Aplicatii ce pot fi descarcate si rulate pe dispozitivele mobile, permitand accesul la tot continutul web disponibil.